Er zijn al heel wat blogs op het internet te vinden die gaan over de diverse eco-systemen. Want net als bij de schakelsystemen (Shimano, SRAM of Campagnolo) is er in fietscomputerland ook een stammenstrijd gaande. De grote spelers zijn hier Wahoo met zijn elemnt-serie, Garmin met zijn enge-serie, maar ook SRAM doet tegenwoordig een duid in het spreekwoordelijke zakje met zijn aankoop van Hammerhead. Zelf heb ik twee verschillende eco-systemen in bezit. Garmin en Wahoo.

Ooit ben ik begonnen net als veel fietsers met mij met een simpele cat-eye fietscomputer (midden jaren ’90), daarna ben ik doorgegroeid naar het eco-systeem van polar (midden 2000), met als hoogte punt: de polar V650 tot slot ben ik in de 201x overgestapt naar eerst een Garmin 810 en snel daarna naar een wahoo Elemnt. Sindsdien is mijn fietscomputer-park flink uitgebreid, met de volgende fietscomputers:

  • Garmin Edge 1030 plus
  • Garmin Edge 1040
  • Wahoo Elemnt Roam
  • Wahoo Elemnt Roam v2

Naast mijn fietscomputers gebruik ook een Apple Watch Series:5 als referentie product. De komende periode zal ik met alle producten dezelfde route fietsen en de verschillen in de opnamen proberen aan te geven.