Het was ergens medio 2014, als IT-consultant zat ik veel op de weg en maakte ik lange dagen. Dien ten gevolge was ik in het weekend vaak moe en lag ik op de bank en als een consequentie vlogen de kilo’s er ook nog eens aan. Ergens in de periode stond ik op de weegschaal en zag ik de cijfers 1 1 5 verschijnen in het display. Als het zo had moeten zijn kwam later die dag mijn zoon, destijds 4 jaar oud naar mij toe en sprak de legendarische woorden: “Papa we doen nooit meer wat leuks samen!”. Oef, die kwam binnen.

Ik vroeg toen, wat wil je dan gaan doen? “Nou papa”, zei hij heel wel overwogen, “ik wil graag mountainbiken! want dat doet mijn vriendje ook.” Destijds had ik ook een fiets, Cannondale Killer V900. Dus wij met zijn tweetjes gaan naar de fietsenwinkel in Deventer en hebben de bewuste fiets ingeruild op een Cube 200 en een Cube LTD Pro 27,5″. Na wat bij betaald te hebben, zijn we samen gaan fietsen bij de lokale fietsvereniging en hebben we samen de trails “onveilig” gemaakt

“Papa we doen nooit meer wat leuks samen!”

Jelle Langerhorst (4 years old)

Het fietsen beviel zo goed, dat ik mijn opdrachtgevers ben gaan zoeken in de omgeving van Deventer en op die manier mijn fysieke gesteldheid ben gaan verbeteren. Met 2019 als voorlopig top jaar, waarin 16.000 km heb gefietst en 75 kg woog. Het is ook dat jaar dat ik er achter kwam dat alleen fietsen een eentonige training is en ik er ook andere activiteiten naast ben gaan ontwikkelen: hardlopen, calestennetics, yoga, etc.

Nog steeds fietsen we samen op de weg en op de mountainbike trails niet zo veel als vroeger, maar we hebben nog steeds plezier als we samen fietsen..